:.Welcome TO.:

Sunday, September 27, 2009

raye dah lpas final exam datang..

a yoyo..
xlme lg final exam..
tambah2 ngn xsimen plak..
pnat la..
presentation plak..
kelas ganti..
pas 2 cti sem d pendek kan..
coz gnti cti HINI hari 2..
byk2 bnda kna wat...
chayuk..chayuk,,chayukk..

..:keRaNa MU saYaNG:..

tiada yg lebih indah dari berjumpa dengan mu sayang..
walaupon kau bkn untuk ku..
namun aku akn cbe pertahankn selagi kau bkn milik sesiapa pon..
knape kau xnk lpaskn aku?
namun aku happy ble kau ada dkat dengan ku..
seolah olah kau adalah penyelamatku..
aku rasa selamat n d sayangi..
thank a lot..
aku tau kau xnk bg aku harapan n xnk aku mengharap pada kasih kau..
tp ape kn daya hanya nma mu saja dalam ati ini..
tiada 2 n tiada yg lain selain kau..
ramai yg x setuju..
namun mereka tidak blh berbuat pe..
kerna aku sayang kau..
mkin ku cbe buang kau dri hdup ku makin dkat kau datang pada ku..
mereka terlalu menyayangiku..
sehingga mereka xnk aku kecewa..
aku tau tp aku harap korang paham..
susah nk buang sesuatu yg kite sayang..
tambah2 org yg aku syg 2 manusia..
lagi la..
bkn xnk cube..
tp dah cbe...
aku sayang semua yg ada dkat dgan ku..
jnji mereka sentiasa ada d cc ku xkira senang atau pon susah..
aku jgk x ska pada mereka yg mungkirr janji..
xska sgt2..
jgn janji kalo xblh tepatinyer..
hope tiada insan seperti itu...
thank buat BURN sebab sdi menerima dri ini..
mf klo da terksar bhasa terlnjur perbuatan..
aku sayang sgt2 pada mu..
I MISS U,I LOVE U,I NEED U,I WANT U
FOREVER AND EVER

Tuesday, September 15, 2009

dah la malas nk gaduh


pertama x k.ja nk mintak MAAF kat ira..k.ja tau ira meme marah k.ja kn..bkn sebb gambar 2kn..tp sebb XSIMEN yg k.ja wat x refer xsimen yg kna reject 2 kn..k.ja ni xblh diarapkn..len kali xpayah la group ngan k.ja.k.ja ni nyusahkn ira jer.ira xoyap pon k.ja tau.tp xsangka la gurauan k.ja ptg 2 pasal GAMBAR 2 wat ira terasa..xniat pon nk wat ira terasa.k.ja saje je nk usik ira.xsangka jd gini lak.lgpon dah byk kali doh ira jnji nk wi gambar ko k.ja tp dok pon..cbe ckp leklok ko k.ja.ni gak nk maroh je sokmo.ni la pertama x k.ja ase nk mrah geram benci pon ada mcm pe yg ira rasa k.ja pon ase..jgn nk slhkn k.ja pasal kelas law 2.kite same2 salah..cbe jgn tgk kesalahan org len..k.ja bkn xse ngaku kesalahan k.ja.k.ja pon slh gok cz biarkn ira wat sorng2 xsimen 2.mlm 2 ira pon wat xtau gok ko k.ja.nk k.ja wat gapo lagi senyum ko.k.ja mls no baloh ngn ira..baik k.ja diam je senang.masing2 x sakit ati.tgk ari ni lak.mana ira nk tgur k.ja.bkn k.ja nk suh tgur cme senyum pon jd la ko k.ja.td msa azmah naik blik k.ja.k.ja tya dia mana ira..dia kto ira nk bsuh bju dlu..ok la..XDOK PLAK K.JA NK MARAH2.k.ja xpernah pon nk mrh ira walaupon kdng kala kate2 ira 2 menyakitkn ati..kite xperasan kdng2 kate2 blh bt ssebuah hubngn 2 rengang.mcm ira la.k.ja diam je.sabar ngn karenah ira.pe lgi ira nk kat ja wat..kalo ira xsuka perangai k.ja ckap je xpayah nk beban kan kepala ira 2 ngn perangai k.ja.k.ja gok tau ira bkn robot n k.ja pon bkn robot gok ada ati n perasaan.td gtu gok nk soft kill pon azmah mintak..nmpak sngat kot..k.ja mls nk gadoh ngn ira..lenkali xpyh la group ngn k.ja lagi k..k.ja xse nyusoh korang len..tq gok kat cz bt k.ja rasa po ira rasa.k.ja syng ira.nti lpas raya k.ja byr utang ira 2..k.ja mls doh tau.mls nk gadoh kali ni mybe lme kite gadoh..ira pon xpaham k.ja ag..tgur la k.ja bla ira rsa yg ira dah kenal k.ja btl2 k.pasal blik utk sem depan k.ja ase baik kite xpyh sebilik.k.ja bkn xse sblik ngn ira .k.ja tkt jd gni la.ira xphm k.ja.k.ja xphm ira.xse la duk seblik msm mka.sbb bnda kcil.ira ingat ira sorang ke rasa..xpo k.ja sabar.k.ja anggap ira bdak ag..mls nk lyn perangai ira yg pnas baran 2.biar la ira nk mrh.mrh la.ira nk tgk ko k.ja pun nk xnk sma byk jer..biar la.tuhan jer tau betapa skit nyer ati ni..k.ja wat gembira xse wi nmpk kite gadoh.tp ira xjg perasaan k.ja pon abis kelas trus blah..ok xpe..k.ja sabar.sabar ati ngn perangai ira.dah la k.ja mls nk gaduh.ira pk la sendri ek.k.ja mls nk pkso2..2 hak ira.pah 2 nk suh k.ja atar xsimen pun melalui ani xleh ko oyap sendiri?susah ko?benci sgt ko kat k.ja smpai nk temu mka ngn k.ja pon xleh.ok la sekali ag maafkn k.ja.k.ja arap kite berdua dpt cri ketenangan..
YA ALLAH LEMBUTKAN LAH HATIKU DAN HATI IRA
AMIN

Sunday, September 13, 2009

pAnTUn HaRi RAyA AiDiLFiTrI KhAs BuAt tEmAn2




Terdengar takbir Syawal terasa pilu
Abang Long bersalamam penuh ceria
Aku di sini menumpang lalu
Mengucapkan salam lebaran dengan penuh gembira...

Awal Syawal tanda hari kemenangan
Die An saling kunjung - mengunjungi
Tahmid bertakbir bererti ketenangan
Semoga yang tiada tetap disayangi...

Lemah gemalai Pietha menari
Fitri tersenyum ganteng dipandang
Meriah berkumpul di Aidilfitri
Sahabat handai datang bertandang

Nadhirah dan suhaimi mandi di perigi
Sambil mandi menilik diri
Sinar Aidilfitri menjelma lagi
Masing-masing kelihatan penuh berseri

Berhati-hati dijalan raya
Itulah pesan si Syakirah jelita
Sama-sama kita beraya
bermaaf-maafan di hari mulia

Idda Shahwanie..sangatlah mesra
Bersama Aina sering ketawa
Indah gembiranya tidak terkira
bersyukurlah kita nikmat yang dibawa

Ayuni bersolek berseri-seri
selepas bersolek pergi ke pekan
Kami semua menyusun sepuluh jari
salah dan silap harap maafkan

Terima kasih tidak terperi
atas budimu duhai sahabat
Ambil kesempatan ucapan diri
selamat hari raya pada semua kerabat...

kEjAyAaN

nampak nye aku dah blh idup tanpa lelaki
tepon dah duk jauh dari aku
xperlu ag pk pasal lelaki
aku ase macm dah xde perasaan cinta dah kat manusia ni
ati aku dah kosong
tenang dah sekarang
cumer pada sesiapa yg ingin rebut cinta aku ni
di nasihat kn supaya give up je
sebab aku xkn lyan korang lagi
hidup ku hanya untuk ku
bkn paada sesiapa pon
kalu nk jgak kna la berusaha
tapi aku ase korang xkn berjaya
hanya mereka yg sbar, jujur, setia dlm mengejar cinta ku sahaja akn dpt
klu x melepas
Alhamdulillah aku berjya gak harungi nye
setiap kejadian ada sebab nye
mgkin aku ada buat salah dlu
sampai benda 2 jd kat aku blik
think positif
aper pon skarng kejar impian lu
jgn pk benda remeh temeh ni
ada jdoh xkmana

!!!Bukan Untukku!!!


Diammu adalah sepiku…

Sapamu itulah senyumku…

Tawamu berarti bahagiaku…

Kebisuanmu itu kegelisahaanku,

Namun…

Cintamu, membuatku utuh…

Kasihmu, membuatku melaju…
Tapi mengapa ku tak bisa memilikimu…????

Walau ada rasa di HT ku,

Jujur, rasa ini membunuhku…

Ragaku berdiri tapi jiwaku terjatuh…

mungkinkah aku terus mencintamu…????

Sedang ku tau,Kau bukanlah untukku….

LOVE..

Love
is beautiful when we already have what we inggin,
but when we inggin-kan
is out to have a sense then we will see it saturated,
What love is beautiful indeed,
and when should we feel the beautiful pain of love
because he went away to leave us … … … … … … … … … …!

Thursday, September 10, 2009

caBaRan HiduP..


jgn ingat idup ni mdah..

xsmua blh di hadapi dgn tenang..

klu semangat 2 senipis daun bawang mmg xblh la kn

mcm aku la..


nk trs kn ke break jer?

break per?

emmmmmm

ssh nk bg tau...

bt tman2 yg ingin kn kedamaian

byk2 kn la berdoa..

agr tenang ati 2..


tiada lg keraguan

yg melnda..

agr dri mu sentiasa happy

walupon berdka

jgn ikt perasaan ..

em tmn tka
susah pyh nk cri..

klu tka senang mudah jer..

renung2 kn la..

..CoUPle..

PE pandangan korang tentang couple?
bgs x couple ni?
ptt ker kite couple?
atau biarkn msa couple 2 ber lalu mcm 2 jer..
tp ase gnjil lak kalu x couple ni..
mcm ase kocong jer dunia ni..
aku couple ker?
xtau la..
dah byk org lmar aku tp aku x tau nk trma ker x..
conpius2...
bantu la aku..
dah pening pk bnda ni..
nk trma tkt jd mcm lpas2..
seram dol pk hal 2..
ngeri..
mcm excident..
skit..
luka dia tnggal prut..
klu dah ase bru tau..
klo x
xper..
mcm aku
aku dah ase dah mcmana skitnyer couple ni..
klu saper2 xase try la cbe..
mna tau mencbar..
2 satu cbaran try la...
org kte x cbe xtau..
huhuhuhu..
cbe la..
cnok couple2 ni sebenarnyer..
blh isi msa ..
snyi ada yg teman
ada org protect
ada yg jg or take care..
ada yg sayang
ada yg cinta
ada yg rindu..
semua ad kte kn..
jd try la cbe ek..
mana tau blh bhagia..

Tuesday, September 8, 2009

sAlaH kU(^_^)

smlam akak aku col tya pasal gambar nk wat lesen mtor(nk bru lesen)
entah naper la tiba2 jer aku naik marah kat akak aku...
lpas 2 dia pon mla terasa ngan aku..
trus ltak pon tanpa ucap salam pon..
lpas 2 tibe2 jer aku ase bersalah kat akak aku..
aku trus msj dia..
mntak maaf..
nk tau dia ckap per?
my sis said:aku xmrh kat mu.aku pham mu nk mrah aku cz aku xatr duit ke mu 2 bln dah.aku nk wat mcmana bibah(adk aku yg bongsu)nk nangis dah aku ckp xjd bli dia kain tudung.aku bkn xnk msk duit ko mu dgn xnk bli kain tudung ko bibah(adk aku).tp aku btul2 xde duit.aku thu mu xde duit tp aku nk wat mcmana smua bnda pkai duit.mkn aku pon gna duit syiling.nti ada duit aku msk la..mybe lpas raya aku wi.nk wat mcmana rezeki bln ni xbyk.
sedih tau bca msj ni..
tp ada lg...
aku slh krna slh tafsir family aku.
my sis said:mu xleh slh kn dia.mcmana susah dia ABAH xpernah xbg duit tiket ke mu.pah 2 dia jgk snggup g atar mu stesen bas ngn mtor mlm2 klu x ujan.mu nk mkn aper bln pose abah bli ko mu. MA plak slalu tye mu xde tepon ke?mu bka ngn gapo la sna?mlh msa aku oyak mu mrh aku.mu tau dia ckp per?mu lth kali xmkn byk kat sna.sbb 2 mu mrh aku..pasal gambar aku ngn abah xpakse tp dia tkt raya nti susah mu nak g mana2.dia tau mu 2 jnis x lekat kat umah 2 jer..dia tau per yg ank2 dia nk cme cra dia jer lain ckit dri org len..tp kasih sayang dia lbh dri org lain cbe mu banding ngn kwn2 mu 2.mu kna la pham.
smlm aku nangis bla bca msj kak aku 2..
kte2 dia menusuk kalbu...
ma abah kak long maaf kn aku..
xterniat pon nak wat korang mcm 2..
mybe aku bkn ank yg baik..
selalu lpa jsa org 2a..
aku sayang ma abah n kak long.
sayang sangat2..
aku xnk paper jadi kat family kita ni...
aku akn ingat pesan ma..

...reject..reject...

assingment MPW dah kna reject..
so kna la wat blik..
jd minggu dpn dah kn antar
seblom blik raya..
fuhh..
byk la kn wat minggu ni...
dah tambah tension blik.
tp xper just ejas ckit jer..
pas2 antar..
senang...
lpas 2 enjoy..
blik raya ada test lg...
huhuhu
nmpk nyer kn berperang plak ngn test n quiz..
pas 2 FINAL..
Penentu hidup n mati...

--bazAr rAMADHan--


yeye ari ni dapat gok mkn NASI KERABU..
Best giler tau...

ari ni dapat g bazar ramadhan kat KG PADANG

mla2 sampai jer trus nampak nasi kerabu...

org kate PILIHAN PERTAMA 2 TEPAT
so aku ikt jer plihan 2..

ternyata btul kate2 2..

so xnyesal ase nyer...

g bazar pon naik bas KPM jer..

ye la nk jimat cost kate kn..

hehehehe..

ye la just bayar RM1 jer..

so jimat la 2 kn..
kuar pon diorg pegang BUKU OUTING
mcm la kitorg ni nk lari..

pose2 ni mana la lrat nk lari..
penat..

len la kalu xpose..

blh la lari..
huhuhuhu..

aper pn thank kat MPP
Cz sdi bwk kiteorg kuar g bazar

walaupon sekejap ia amat bermakne..
buat aku n kwn2 kat KPMIM ni..

dapat jgk ase mknan kat luar..
asyik makn makanan CAFE jer..

naik muak jer.
..JIwa tenang..

Monday, September 7, 2009

alaMAKkkkk...

assingment bi dok pk tjuk ag...
doh assingment ni..
aku dok reti ngat..
tambah2 plok bi..
pening2 dok pk ko assingment..
adoyai..
saper nk tolong aku
yg amat2 kesian ni?
pleassssss..
help me...
huhuhuhu

lepas...

akhirnyer aku sdah lpaskn ia per jauh dri ku..
walaupn sakit..
namun terpakse aku lalui..
klo x ia mkin parah..
sdah terbukti kni dia bkn milik ku lg..
biar la..
prgi la kau dri idup ku..
knpa sush bg dia nk jwab soalan ku..
kter nye dia ingin bersendrian..
klu itu yg dia mhu..
aku akn tunaikn..
nper dia xnk lpas kn aku..
naper?
msh sayang lg kah dia pd ku?
atau dia msh ingin permain kn perasaan ku lg?
atau dia sekadar jdkn ku perempuan simpanan..
atau sesuatu yg x pasti..
itu yg menjd tanda tya ku..
ckop la..
aku xmampu menanggong skit ni lg..
pergi..pergi..pergi..
kau jauh dri ku..
jgn sesekali pon kau singgah d dlm benak ku..
aku rela..
sayang ku bkn untuk mu lg..
bkn pda sesiapa pn..

Sunday, September 6, 2009

hidup ini???


ibarat mcm bdak dalam gambar 2
sentisa hapy walau mcmana sekali pn
x mengeluh..
just lalui hidup ni ngn aman jer..
xde masalah..
xde tension2
aku pn nk jd mcm bdak tu..
happy
xnk sedih2..
just tau senyum jer..
tp susah
sebb kite mkin hari makin tua..
jd perangai pon kena la matang..
xde la org nk ngata kite sbb
perangai mcm bdak2..
huhuhuhu

^menanti hari^

hidup ni ibarat roda
sekejap d atas,sekejap d bawah
mcm 2 la idup ku
skrng ni..
byk sgt masalah yg menimpa...
aku dah xtau nk hadapi mcmana lg..
aku dah pnat ngn semua ni..
bkn nk mengeluh ngn idup ni..
cme x mampu nk hadapi ujian dri ALLAH..
penat doh..
lbh baik MATI jer..
senang..
xpyh pk semua benda..
emmm.
entah la..
mybe ni ujian DIA bt aku..
jd terpksa la aku menerima nyer dgn ati yg terbka..
sesungguhnyer setiap ape yg berlaku kat dunia ni ada hikmahnyer..
kenape la susah ngat nk cri org yg jujur ngn kite ek
nper bahagia tu xmuncul ag dalam idup aku
KENAPE???
ape slah aku???
aper pn hidup ni mesti d teruskn
walaupun tiada cinta dalam hati

Kerana Esok



ermm..


esk aku nk p jmper org yg sakitkn ati aku 2...


nk dgr explanation naper dia bt aku mcm 2..


selg aku xtau slgi 2 aku akn cri dia smpai dapat...


2 la aku...


biar dia tau aku ni saper..


dia ingat dia blh lps mcm 2 jer ker??


sory to say la..


dia akn ku krj hidup2 esk..


padam mka dia..


aku nk tgk byk mana lg dia nk tpu aku..


biar dia sedar ckit..


ingat senang ker nk buli org pompuan ni..


ingat aku tkt ker ngn TUNANG dia 2..


blh bla la...


setakat tunang xder hal pnya...


yela tunang leh putus,kahwin leh cerai..


emmmm


kte tgk esk mcm mana dia nk kelentong AKU..


aku nk bantai dia habis2 san.


biar dia x terkate kate..


gerammmm...


lps 2 aku akn hidup ngn aman..


tanpa ganguan saper2 lagi..


no man no cry...


Thursday, September 3, 2009

**SEdIh**


esk x dapat la nak wat blog ag..
kwn aku nk pkai lap top nk wat assingment
so kna tunggu la
jd aku xdapat la nk on9 ag..
cdih...
tp xper
main games lg bgs
relax je..
minggu ni plak ag test,kuiz..
arghhh....

tension....

kalo blh xboh ada kuiz n test ag..

xpuas ag nk enjoy...

hehehe...

aku pn byk kna wat kerja

klo leh nk duk relax je..

ni la adat jd student..

smua benda kna wat sendri..



QUIZ+QUIZ+TEST+TEST=TENSION

^_^ cuTi ^_^


esk dah start cuti dah..

byk krja kna bt gok..

pk pnya pk x tau nk p mana.

nk karoke ni bln puasa

nti makhruh puasa lak

jd per lg tdo la...

dah la xleh nk enjoy

yela nti pnat lak..

WELCOME TO MY DREAM

tidoooo

OR

sLeePY

!!reply to antara hari ini dan semalam!!


bkn xnk cri pakwe la..

cme skrng ni aku nk fokus pd stdy dlu

kalo ada jodoh x kmana

aku xnk jd mcm yg lpas2 dah.

aku serik

biar org cri aku lak..

lg pn aku nk cri yg caby2 kit

blh pelok..

hehehehehe

kalo org cri keta bru bhagia kn

n aku nk jual mhal doh..

xse doh jtuh cinta skali tgk doh

kalo kn sakit dol..

2 pn skit x ilang ag..

biar la dulu k..
lgi pn bkn senang nk cri hok btl2 syang kat kite ni
tkat nk wat main2 to byk la
aku happy doh idup gni..

mu pon aku doakan bhagia...

tKot...



assingment dah atar dah


tp tkut la...


tkut kn reject dol..


aper pn aku kn bt preparation tok assingment yg len tkt jd mcm ni la


wat last minit


tp thank kat ira cz dia yg byk buat assingment ni..


aku skadar tambah aper yg ptt jer..


ase bersalah gak kat dia suh bt assingment ni sorang2 pastu aku duk tekan2 dia..


saper x bengangkan..


aper pn thank skali lagi...


Tuesday, September 1, 2009

maSAlah MAsaLAH

HA satu ag cter baru nk kongsi wei..
aku ni byk bnrkn cter kalu leh tiap2 ari aku nk kongsi ngan korang per aku ase...
tp mklum la aku ni kn student mana ada masa nk wat blog lmer2..
assingment berlambak x siap2 ag..
tambah2 plak ngan test plak..
ye la raya dah nk dkat kan???
so byk preparation kna bt..
slh 1 ni la..
nk ambat trad kter kn..
aku lak..
biasa la kn ati byk kat kg dari kat cni..
ape lg pk nk blik la..
duk cni pn 2 mggu ag..
pas 2 blik kg raya..
ari ni ada law dol..
tp aku xbca lg..
asyik tulis blog jer...
sampai kipas dlm blik pn aku lpe nk pasang ..
ni la gara2 krana blog...
tp bagus gok ada blog ni..
sekurang2 nye ada tempat aku nk luah perasaan..
hehehehe..
thank kat ira cz dia aku knl ngan blog ni...
dlu aku bta IT la jgk maklum la kat umah mana ada lap top or computer..
ni pon kebas yg kwn pnyer..
hehehehe..
thank gok kat kwn aku ni nadhirah and pietha...
sbb bg aku borrow korang pnya lap top ni..
kdang2 ase terpinggir gok sebb aku ni xdok lap top mcm org lain...
mklum la asal dri orang bkn senang..
nk kte x senang 2 x la jgk...
mkn nasi ckup mcm org lain..
susah la nk explain..
arap korang pham mksd aku..
tambah2 aku duk jauh dari keluarga...
yela merantau cri ilmu...
tuk masa hadapan..
bkn senag duk pat org ni byk dugaan kna tempoh n lalui..
kdang2 ase nk nangis ble pk sal duit x ckup..
terpaksa la ikat perut..
nk mintak ngn ma or abah xsampai ati..
diorang pn mcm aku gok..
duk kat cni lak ada mcm 2 dugaan lak..
kna tpu la..
kna d perbodoh la..
kn maki la..
ni la kalu x ingat pesan org tua n xpandai jga dri..
tgk jd mcm ni la...
ape pn aku akn cba hadapi semua ni dgn ati yg terbka..
sabar 2kan separuh dari iman..


test!!!!!

esk da test lagi..
TEST account...
pnat la dol nk wat revesion...
tau kn aku ni pemalas kit..
hehehehe..
buat IRA..bt yg terbaik tau tok test kedua ni..
jgn main2..
agak2 la bercinta 2...
k.ja dah SINGLE skrng ni..
xnk ikut jejak k.ja ke?
hehehehe..
kalu ase nk ikut bgs la..
bln2 pose ni elok tau ..
haaa 1 ag jgn la tdo lwat ag..
agak2 la kn ...
nti msk klas mata kuyu ag..
x syok tgk ira mata gtu...
tau la ada PAKWE..
JEALOUS k.ja tau...
huhuhuhu...

**AL0ng CAYunk**


alonggggg...

cayang alongggg..

thank coz jga asue slame ni..

jasa mu d kenang

walaupon alonggg KEDEKUT..

HEHEHEHE..

..kebaHAgian kU hanCUR..

Sukar untuk ku
luahkanyer
namun ku harus
nyatakannyer
langkah ku atur demi
meraih cintamu
pasti cinta itulah yg
mengajar ku jadi dewasa
kau dewa hatiku
hadirmu membawa
sejuta makna
kau kunci cintaku hanya
untukmu
kejujuranmu tetap
menjadi anganku
mana keikhlasanmu itu
mana kesetiaan yg kau
pernah janjikan dulu???
kini semuanyer sepi
kau melangkah
pergi tanpa menoleh
sekalipun
luluh jiwaku
hancur hatiku
tiada lagi bisikan mesra
yg ku dengar darimu
tiada lagi belaian manja
yg mamapu merawat
lukaku
dewa hatiku pergi jauh
meninggalkn ku
egomu telah
meranapkan nilai cintakita
nyata kau bukan utk ku lagi
pergilah cinta jauh dariku

:.Search Tab.:

There was an error in this gadget

:.Counter.:

:.cute cursor.:

My Melody Crying

:.Background.: